top of page

6 rytų medicinos taisyklės, kurių stengiuosi laikytis


RYTŲ SVEIKATOS PATARIMAI

Rytų medicina sako, kad reikia ne gydyti ligas, o neleisti joms atsirasti. Su tuo sunku nesutikti. Mūsų gyvenimo tempas ir begalė rolių (mamos, žmonos, dukros, anūkės ir t.t.) kartais neleidžia užmigti ar net nurimti minutei poilsio bei apmąstymų. Nenuostabu, kad mus vėliau ištinka ligos, kurios yra mūsų nerimastingo ir netvarkingo gyvenimo pavyzdys.

Tibeto medicina turi tokį 100 tomų traktatą, kur aprašyti visi įmanomi metodai, kaip sveikai gyventi ir kartu turėti gražų ir pilnavertį gyvenimą, tačiau mes juk neturime laiko to traktato skaityti ir gilintis į visus patarimus, ar ne? Galime tik vadovautis arba ne keliais paprasčiausiais ir mums priimtiniausiais patarimais. Kokie jie?

Štai kokie yra man labiausiai patikę rytų patarimai:

1. Stenkis pirkti natūralius produktus. Nevalgyk pagedusių, nedavirtų, ilgai šaldytų ar smarkiai apdorotų produktų. Gamink tik tiek, kiek reikia vienam kartui.

2. Ryte išgerk stiklinę šilto/karšto virinto vandens, kad pažadintum žarnyno veiklą. Kruopščiai sukramtyk maistą.

3. Valgyk kas 4 val., derink maisto produktus ir neužkandžiauk. Nevalgyk po 19 val. 4. Eik miegoti ir kelkis anksti. 22 val. eiti miegoti, o 6 val. keltis yra pats tas.

5. Medituok stresui įveikti, atlik mankštą ir gyvenk teisingai.

6. Neužsikrauk per daug darbo. Pinigų siekimas kelia stresą, o šis - santykių su artimaisiais griūtį.

Atrodo reikia tiek nedaug, kad būtumėm sveiki, laimingi ir džiaugtumės gyvenimu, bet iš tiesų viskas ne taip jau paprasta, pati žinai. Galime pradėti nuo lengviausių mums pasirodžiusių patarimų įgyvendinimo praktikoje, arba griebti jautį už ragų ir įveikt sunkiausius. Tik nuo mūsų vienų priklauso, kokį gyvenimo kelią pasirinksime. Nekaltinkime kitų - tik mes esame savo sveiko ir darnaus gyvenimo kūrėjai. Stengiuosi, sunku, bet stengiuosi:)

Skaityk daugiau:

Read More

No tags yet.

Karolina Mikaliūnė

bottom of page