top of page

Kodėl sensta oda?


KAS LEMIA ODOS SENĖJIMĄ?

Odos senėjimą lemia tiek išoriniai, tiek vidiniai faktoriai. Daugelio jų mes net negalime įtakoti, tačiau kai kuriuos galime ir pakoreguoti. Pavyzdžiui, visi galime maitintis sveikiau, daugiau judėti, būti gryname ore, stengtis nesiraukyti ir nesivaipyti, drėkinti odą kokybiškomis kosmetikos priemonėmis, tačiau leisti jai ir pakvėpuoti. Esu pastebėjusi, kad apkūnesnių žmonių veido oda atrodo gražesnė, nes ant veido daugiau riebaliukų. Taip pat nežinau tai sutapimas ar ne, tačiau laimingų žmonių net oda atrodo gražesnė. O gal gyvenimu patenkinti žmonės, nelaikantys savyje pykčio, iš tikrųjų yra grežesni? Taip pat galime susilaikyti ir nuo alkoholio ar nikotino.

Deja, nelabai galime įtakoti klimato, streso poveikio, aplinkos užterštumo.

KAS LABIAUSIAI SENDINA MŪSŲ ODĄ?

1. Oda natūraliai pradeda senti nuo 20 - 50 metų.

2. Genetika lemia, kaip greitai pradeda senti mūsų oda. Šis procesas visiškai nesustabdomas jokiais kremais.

3. Mimikos raukšlės atsiranda mums kalbant, šypsantis, raukantis. Kiekviena raukšlė rodo mūsų gyvenimo patirtį. Ar mums reikėtų prieštarauti šiam pasakymui?

4. Oda kasdien yra veikiama UVA ir UVB spindulių, kurie naikina joje esantį kalogeną, atsakingą už odos elastingumą.

Kalogeno kiekis odoje mažėja maždaug nuo 25 m., ir labai gaila, kad man jo trūkumą nustatė odos tyrimo aparatas VIVI parduotuvėje. Ar nustebau? Visai ne, nes kalogeno mažėjimą lemia ir klimato (šalto/karšto/drėgno), streso, ligų, aplinkos užterštumo, alkoholio, nikotino, mitybos faktoriai. Tačiau galiu pasidžiaugti, kad mano odos drėgmės lygis yra idealus. Bent tiek...

IR PABAIGAI APIE MANO ODĄ

Labiausiai ko man trūksta šiais metais, tai kokybiško miego. Gero miego norėčiau sau padovanoti, bet deja, dar ilgai negalėsiu. Jo trūkumas daro didžiausią įtaką mano odos senėjimui ir kiek prastokai būklei.... Kiekvieną kartą grįžusi po paros darbo bandau odą gaivinti kokybiškomis priemonėmis. Ar padeda? Tikrai taip. Be jų neįsivaizduoju ką daryčiau.

Nepamirškime mylėti savęs ir savo odos kasdien.

Skaityk daugiau:

Read More

No tags yet.

Karolina Mikaliūnė

bottom of page