top of page

Kaip sutaupyti perkant kosmetiką


KAIP SUTAUPYTI PERKANT KOSMETIKĄ

1. VERTINK KRITIŠKAI. Jei produktas tiko draugei, mamai ar pusseserei, priklauso selektyvinei kosmetikai, yra plačiai išreklamuotas, ar brangiai kainuoja, tai dar nereiškia, kad jis Tau tikrai tiks.

Kaip tik neseniai žiūrėjau vaizdo įrašą, kuriame dalinamasi pirmais įspūdžiais apie vieną iš Chanel pudrų. Videoblogerei pudra nepatiko, nes paryškino sausas vietas, tačiau jai pvz., tinka Rimmel pudros, kurios kainuoja kelis kart mažiau. Atmink, kad kas tiko vienam, nebūtinai turi tikti Tau, ir atvirkščiai. Tiek produktus, tiek kitų patarimus ir rekomendacijas visada vertink kritiškai. Su laiku išmoksi atsirinkti, o kartu ir sutaupyti.

Nepamiršk, kad renkantis svarbiausia yra žinoti savo odos tipą ir ieškoti būtent jam skirtų produktų. Taip pat svarbu žinoti, kad labai geri produktai niekada nekainuos mažai, tačiau tai ir nereiškia, kad pigus nebus geras kasdieniniams poreikiams užtikrinti.

2. IEŠKOK ALTERNATYVŲ. Gal verčiau paieškoti pigesnių alternatyvų brangiai kosmetikai? Rimmel, PUPA, Loreal ir kitos kompanijos turi visų pripažintų produktų už įvairias kainas, tad kodėl nepasidomėjus pigesnėmis high end kosmetikos alternatyvomis? Daugiausia alternatvų sužinosi žiūrėdama Youtube ir skaitydama grožio blogus. Skirk paieškoms laiko - taip galima nemažai sutaupyti, tačiau turi žinoti, kad domėjimasis grožio naujienomis kartu skatina ir pirkti. Būk sąmoninga - kontroliuok save ir savo išlaidas.

3. DOMĖKIS. Dar vienas būdas sutaupyti neprisiperkant niekam tikusios kosmetikos, yra nuolatinis domėjimasis įvairiais šaltiniais. Taip, tai irgi reikalauja laiko, tačiau patikėk manim, keletas mėnesių domėjimosi kosmetika Tau duos naudos visam gyvenimui.

Aš jau plius minus įvaldžiau meną, o gal nuojautą perkant, tačiau vistiek kartais pasitaiko minčių kam aš tai pirkau. Visgi domėdamasi sutaupau tikrai daug pinigų. Turiu savo mėgstamiausius kosmetikos produktus, kurių sąrašas jau nusistovėjo ilgam, tad makiažą galiu pasidaryti greitai, o svarbiausia - retai nusiviliu pirkiniu, nes neplanuotų beveik nėra. Skaityk apžvalgas, žiūrėk mokomuosius video, prašyk mėginukų, išbandyk parduotuvėje. Domėkis ir nuolaidomis. Jei vienoje parduotuvėje akcijos nėra, tai gal yra kitoje? Užsisakyk naujienlaiškius. Pasidomėk kainomis kitų šalių internetiniuose puslapiuose - dažnai ten būna pigiau, ypač kvepalai.

4. KONTROLIUOK SAVE. Kosmetikos konsultančių darbas yra ne tik patarti, bet ir parduoti. Dažnai įkyri ir automatiškai kalbanti konsultantė gali įkišti tai, ko tau visai nereikia. Man asmeniškai tokios konsultantės (ypatingai automatiška siūlymo maniera išsiskiria Eurokos konsultantės, kur beje ir didžiausia tikimybė nusipirkti pasenusius, nekokybiškus produktus) kaip tik sukelia atmetimo reakciją. Įkyrios pardavimo manieros mane skatina nepirkti, tačiau Tave gali veikti priešingai: dabar yra taikoma akcija šampūnui, vatos diskeliams, nuostabiam kremui... STOP. Pasakyk, kad esi numačiusi savo pirkinius, ir laikykis plano - pirk tik tai, ką tikrai planavai pirkti.

Ir dar. Padėkok konsultantei už patarimus, tačiau pasakyk, kad pagalvosi apie pirkinį. Jei namie jo nepamirši, vadinasi Tau tikrai jo reikia - sugrįšk pas tą pačią konsultantę.

5. BŪTINAI IŠBANDYK. Svarbu nebijoti parduotuvėje visko bandyti, nes juk tam ir yra testeriai (ne tik konsultantėms rytais pasidažyti). Jei testerio nėra, prašyk pardavėjos mėginuko. Jei tokio nėra - tiesiog nepirk. Turi teisę išbandyti.

Gali bandyti ne tik parduotuvėje, bet ir pas drauges, mamą, arba internetu užsisakyti mini dydžio pakuotę. Vienintelis kelias sužinoti, ar Tau produktas tinka, yra jį išbandyti.

6. KLAUSK. Lankydamasi pas vizažistą (net jei tai nutinka tik kartą per metus), nepamiršk atkreipti dėmesio, kokią kosmetiką jis naudoja Tavo makiažui. Jei likai juo patenkinta - nusipirk kelis profesionalius produktus, kuriuos geriausiai įsidėmėjai kaip patikusius. Paklausk vizažistės patarimų, ką vertėtų įsigyti, o ko ne, pasidomėk kosmetikos įsigijimo su nuolaida galimybe.

Taip pat ir parduotuvės konsultančių gali paklausti apie papildomų ar artėjančių nuolaidų, nemokamo makiažo galimybes. Gal Tau net dabar bus atliktas 5 min. nemokamas makiažas, kurio metu sužinosi apie gerus ir nebrangius kosmetikos produktus? Nebijok klausti, nes tai juk nekainuoja.

Tokie yra mano patarimai stengiantis sutaupyti ar bent per daug neišleisti perkant kosmetiką. Tikrai pasitaiko atvejų, kai kosmetikai išleidžiu daug, nes tai mano aistra, tačiau vis rečiau ir rečiau būna atvejų, kai nusipirktas daiktas netinka ar nepatinka.

Neapsikrauti nereikalinga ir niekam tikusia nekokybiška kosmetika labiausiai padeda pirkimo patirtis ir patikimų kosmetikos kompanijų bei parduotuvių pasirinkimas.

Taip pat svarbu atminti, kad nusipirkti daiktai sukels tik trumpalaikį pasitenkinimą, tad gal geriau investuoti į turiningą laisvalaikį ir geras emocijas, kurių dar nepamirši ilgai?

Skaityk daugiau:

Read More

No tags yet.

Karolina Mikaliūnė

bottom of page