top of page

Klaipėdos pilies uostas


Karts nuo karto vis Tau parodau Klaipėdos vietų vaizdų, nes esu įsimylėjusi šį miestą. Kažkada seniai seniai, kai dar net nebuvau nė karto buvusi Klaipėdoje, su dabartiniu vyru ir tuometiniu draugu kalbėjome, kad norėtumėme gyventi Klaipėdoje. Svajoti reikia atsargiai, svajonės pildosi. Čia atsikraustėme tik praėjusių metų lapkritį, bet dar nepasakyčiau, kad jaučiuosi Klaipėdiete. Ja ir nebusiu, nes netrukus kraustomės į netoli Klaipėdos esantį miestą. Tiksliau - jau kitą šeštadienį! Į savo namus!

Šiame krašte dar ne iki galo prigijau, dar net nesusiradau jokios draugės, nes progų gyvenimas visai nesuteikia, o ir žemaitiška kalba skamba kaip užsienietiška. Tenka prašyti pakartoti ne kartą. Taigi, visur eiti tenka su savo maža šeimynėle. Kai mes visi kartu, būtinai važiuojame į magišką centrą. Čia aibė užburiančių vietų, o ypač dabar, kai viskas sužaliavo. Šiandien pakalbėkime apie vieną jų.

XIII amžiaus istorinės piliavietės teritorijoje yra įsikūręs mažųjų pramoginių laivų ir jachtų Klaipėdos pilies uostas. Žiemą mes jo visai nematėme, atradome tik atėjus pavasariui. Šiandien jame buvau tik antrą kartą, bet jau žinau, kad mane ten galėsite sutikti gana dažnai. Tai puiki vieta pasivaikščiojimui, pasėdinėjimui, pasigoržėjimui lietuviškomis jachtomis. Tikiu, kad jiems ši vieta yra puiki stotelė poilsiui, kai joks būriuotojas nenori pasiplaukioti arba yra užsiėmęs kitais reikalais.

Danės upės žiotyse įsikūręs uostelis yra ties vartais į Kuršių marias. Nemuno deltos baseinas - vienoje pusėje, Baltijos jūra - kitoje. Pasivaikštai po mažutį jaukų Klaipėdos senamiestį, tada pavaikštai palei Danės upę, ateini į uostą. Rekomenduoju pasiimti MAX skrudintų lazdyno riešutų kavos ar pasiimti netoli furgonėlyje parduodamos picos. Ji - mano mėgstamiausia vieta maistui išsinešti valgyti gamtoje. Gaila, pavadinimas lengvai neįsimenamas.

Poilsį kelionių gidai siūlo pratesti UNESCO paveldo sąraše esančioje Kuršių Nerijoje (Juodkrantė, Nida), lietuviškoje Venecijoje – Mingėje ar paukščių Mekoje – Ventėje. Manau kiekvienas ras nepamirštamą vietą.

Skaityk daugiau:

Read More

No tags yet.

Karolina Mikaliūnė

bottom of page