top of page

Gal kavos (eterinio aliejaus)?


COFFEA ARABICA ARBA KAVOS ETERINIS ALIEJUS

VISI NAMAI TURI SAVO KVAPĄ

Tikriausiai esi pastebėjusi, kad įėjus į kieno nors namus iškart nosį pakutena tenykščių namų kvapas. Man atrodo, kad visi namai turi savo unikalų kvapą, kuris susideda iš jų gyventojų kvapo, jų gaminamo maisto kvapo, laikomų gyvūnų kvapo, naudojamų grožio priemonių kvapo, taip pat patalpų oro gaiviklių: sintetinių arba natūralių. Visų tų kvapų mišinys ir yra tų namų kvapas, kurio nerasi niekur kitur, tik tuose namuose.

KVAPAI PRIMENA MUMS BRANGIUS ŽMONES

Kvapus nesąmoningai įsimename, jie mums sukelia tam tikras asociacijas ne tiek su namais, kiek su žmonėmis, kurie ten gyvena. Dažnai grįžta prisiminimuose, žadindami norą vėl tą kvapą pajusti, nes jis mums brangus tiek, kiek brangūs tie žmonės.

KAVOS KVAPAS MAN PRIMENA MAMĄ

Anaiptol ne visi kvapai yra malonūs, bet šiandien kalbu tik apie man malonų kvapą - kavos, kuris man primena mamos namus - didžiausios kavos mėgėjos, kokią tik pažįstu. Dar studijų laikais nemėgau kavos, ją pradėjau gerti gana vėlai, o mama man vis sakydavo, kad dar palaukčiau - ji man tikrai pasidarys skani. Ji buvo teisi.

KAVOS ETERINIS ALIEJUS

Kas per daug - tas nesveika. Šia liaudies išmintimi ir vadovaujuosi gyvenime, todėl kavos puodelį dažnai iškeičiu į kavos pupelių kvapą namuose, kurį skleidžia eterinis kavos aliejus. Kavos aromatinis eterinis aliejus gaunamas iš Arabikos rūšies kavos pupelių ekstrakcijos CO2 būdu. Jis yra kiek saldokas, tamsiai rudos spalvos. Naudoju gryną kavos, arba kavos ir greipfrutų eterinį aliejų.

KAM NAUDOJAMAS KAVOS ETERINIS ALIEJUS

Šį aliejų naudoja parfumerija, maisto pramonė, kosmetika ir aromaterapija.

Kavos eterinis aliejus yra vienas iš mano mėgstamiausių, nes jo kvapas man pakelia nuotaiką ir švelniai tonizuoja. Kavos kvapas labai šiltas, todėl ypač tinka šaltiems orams. Jis taip pat gali padėti kovojant su depresija ir apatija. Kelis lašus įpilu į kiek išgaravusio kvapo natūralių vaško lapelių lydinį, tačiau eteriniai aliejai dažniausiai yra garinami įpilant jų kelis lašus į vandenį ar augalinį aliejų ir garinant aromatinėje žvakidėje.

Kavos eterinis aliejus vertinamas ne tik dėl savo puikaus kvapo, bet ir savybių. Jis geras antioksidantas, pasižymintis anticeliulitiniu poveikiu, todėl moterys dažnai jo įlašina į kavos tirščius prieš išsitrindamos savo kūną. Aš naudoju šveičiamuosius muilus su kava.

Geras kaip sudedamoji dalis odos šveitikliuose (stangrinantis odą, anticeliulitinis poveikis), muiluose, tonikuose, masažų mišiniuose, lūpų balzamuose. Turi odą jauninančių savybių.

Tikima, kad šis eterinis aliejus padeda kovoti su karščiavimu, kvėpavimo problemomis, aštriu skausmu ir pykinimu, tačiau reikėtų pasitarti su gydytoju.

SU KUO MAIŠYTI

Tinka maišyti su:

  • sandalų,

  • kakavos,

  • jazminų,

  • pačiulių,

  • amarilių,

  • juodųjų pipirų,

  • cinamonų,

  • imbierų,

  • vanilės,

  • citrinų ir greipfrutų eteriniais aliejais.

Kaina: 5.28 EU

Talpa: 10 ml

Kokius eterinius aliejus naudoji Tu?

Skaityk daugiau:

Read More

No tags yet.

Karolina Mikaliūnė

bottom of page