top of page

Liucerna: kodėl ir kaip?


ATRADAU LIUCERNĄ

Kai mano šeimos gydytojas pasakė, kad iš vitaminų daugiau žalos nei naudos, nusprendžiau, jog turiu paieškoti natūralių būdų savo šeimai, kaip galėtume likti sveiki ir energingi. Taip pradėjau domėtis sėklų daiginimu. Jei saulėgrąžų daiginimas Tau pasirodė kaip aukštasis mokslas, tai liucernos daiginimas tikrai yra paprasčiau nei paprasta. Trys dienos ir galima džiaugtis vitaminų bomba. Deja, liucerna nors ir greitai sudygsta, saulėgrąžų daigai yra žymiai skanesni ir mėsingesni. Liucerna turi dar vieną pliusą - jai daiginti nereikia žemių. Tik pačios liucernos sėklų, stiklainio, marliuko ir plaukų gumelės (ar bet ko kito) jį prilaikyti prie stiklainio skalaujant sėklas. Jau žinai, ko reikia, galim pradėti kalbėti, kodėl verta daiginti liucerną ir kitas sėklas, bei kaip tą padaryti.

KODĖL VERTA DAIGINTI SĖKLAS?

Kai sėklos dygsta, vitaminų, mineralų ir mikroelementų jose daugėja žaibiškai. Bet kokias sėklas ar vriešutus gerai pamirkyti, taip jie tampa lengvai virškinami. O daiginant sėkloms drėgmė ir šviesa suteikia maistingumo. Manoma, kad daiginant vitamino E padaugėja bent 300 kartų! Daigai stiprina imuninę sistemą, jaunina, gerina medžiagų apykaitą, suteikia jėgų, jaunina. Daiginti yra nebrangu, veika ir lengva.

KAIP DAIGINTI LIUCERNĄ?

Nusipirkusi liucernos sėklų ūkininkų parduotuvėlėje ar mugėje, į stiklainį įberk šaukštą sėklų. Jas užmerk nakčiai. Ryte ir vakare skalauk, marliuku perkošdama sėklas, kad jos nepabėgtų. Po 2 - 3 dienų liucerna sudygs. Svarbu stiklainiuką kur nors atremti taip, kad vandens perteklius galėtų nubėgti. Dėk sudygysias sėklas į salotas arba valgyk vienas. Aš labai ėmgstu liucerną su virtais kiaušiniais.

SALOTŲ SU LIUCERNA RECEPTAI

LIUCERNOS SALOTOS SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

liucernos daigai

saulėgrąžų daigai (nebūtinai)

tuno savose sultyse indelis

pomidoras

truputis salotų prieskonių

salotų lapai (nebūtinai)

truputis moliūgų aliejaus

truputis alyvuogių aliejaus

LIUCERNOS SALOTOS SU ALYVUOGĖMIS

salotų lapai

saulėgrąžų daigai

juodosios alyvuogės

liucernos daigai

pomidoras

truputis salotų prieskonių

truputis moliūgų aliejaus

truputis alyvuogių aliejaus

Skaityk daugiau:

Read More

No tags yet.

Karolina Mikaliūnė

bottom of page