top of page

Stebuklinga argano aliejaus galia


Maroko moterų auksas

Argano aliejų vadinu tikru moters auksu. Tikėjausi parašyti trumpą straipsnio tipo įrašą, tačiau supratau, kalbant apie šį aliejų tai neįmanoma. Dar jis vadinamas Maroko auksu, nes argania spinosa medis auga tik pietvakarių Maroke ir yra nykstanti rūšis, saugoma UNESCO. Iš vieno medžio išgaunamas tik vienas litras aliejaus, o tam reikia net 20 val. rankų darbo (2 val mechaniniu būdu). Kad aliejus nebūtų toks brangus, jis dažnai maišomas su kitais aliejais, pavyzdžiui, makadamijų. Jo vertė moters grožiui yra neįkainojama, panaudojimo būdai beribiai, kaina sąlyginai nedidelė, naudojimas taupus, tačiau visų svarbiausia - efektyvus. Šiandien pasikalbėkime, iš kur atsirado argano aliejus ir kaip aš jį naudoju. Viskas, ką aprašau, yra mano patirtis.

Veidas

Argano aliejus gali būti veiksmingesnis už veido kremus. Ypač tai aktualu toms, kurių tam tikros veido vietos linkę šerpetoti kaip mano. Vienu metu nesupratau kas darosi - nors tepiau veidą įprastu veido kremu, jis vis labiau šerpetojo. Išbandžiau argano aliejų nakčiai, ir jau po pirmos nakties visi šerpetojimai baigėsi. Dažnai keliais argano aliejaus lašais patariama ištepti veido, paakių, kaklo sritis. Nors argano aliejus ir greitai susigeria, ypač jei aliejų tepu ant prieš tai terminiu vandeniu ar hidrolatu sudrėkinto veido, visgi aliejus renkuosi dažniausiai nakčiai, nes jis gali sutrumpinti mano makiažo išsilaikymo laiką. Žinoma, jeigu makiažo nesitepu, tepu aliejų ir ryte, nes šiuo dienos metu aliejų tepti dar geriau - nakčiai būtų gerai, kad leistum odai pasirūpinti pačiai savimi. Tad rinkis pati, kada veidą tepti geriau. Arganų aliejus padeda sustabdyti raukšlelių atsiradimą, odos senėjimą, kas ypač aktualu rūkančioms, arba sumažina jau atsiradusių raukšlelių matomumą. Tinka vyrams po skutimosi, kūdikių odelės priežiūrai bei makiažui valyti. Aš užlašinu aliejaus ant šiltu vandeniu sudrėkinto vatos tamponėlio ir nuvalau veidą. Linkusiai į spuogus odai sureguliuoja riebalų liaukas. Lūpoms veikia kaip geriausias balzamas.

Kūnas

Arganu išteptas kūnas taps švelnus, oda elastinga ir stangri. Tai puiki prevencija strijų atsiradimui arba jų matomumo sumažinimui. Svarbiausia yra nuolatinis naudojimas. Šis Maroko auksas taip pat sušvelnina alkūnų, pėdų ir kelių odą. Taip pat aliejų naudoju ir mano šviesiai odai sudirgus po soliariumo ar saulės vonių vasarą. Arganų aliejų, kuris lieka tepant kūną, gerai įtrinu į nagus ir jų odeles - tai sutvirtina ir pamaitina. Tinka masažams.

Plaukai

Arganų aliejus mano manymu yra vienas iš geriausių aliejų pasirinkimų plaukams. Nuo kitų aliejų plaukai gali kiek apsunkti, greičiau pasiriebaluoti, tačiau nuo argano aliejaus taip tikrai neatsitiks, tačiau kaip ir kiekvieno aliejaus svarbu nepadauginti. Plaukų galiukams užteks vos kelių lašų ant švarių išplautų plaukų, tačiau jeigu nori, gali pasidaryti ir plaukų kaukę pusvalandžiui ar nakčiai. Aš ištrinu plaukus aliejumi per visą jų ilgį, truputį pakaitinu plaukų džiovintuvu ir užsidedu kepuraitę arba apsivynioju rankšluoščiu. Naudojant kaip šampūną, stiprina galvos odą, padeda atsikratyti pleiskanų, skatina naujų sveikų plaukų augimą. Plaukų masažas bent 15 min. tris kartus į savaitę padeda nuo plaukų slinkimo.

Maistas

Marokiečiai argano aliejų naudoja ir maistui: salotoms, kuskusui ir padažams skaninti, man toks naudojimas kiek neįprastas, tačiau tikriai nėra tokio aliejaus, kuris netiktų maistui. Žinoma, reikia atskirti aliejų, naudojamą kosmetikai ir maistui. Maistiniam aliejui išgauti argano branduoliai prieš spaudimą kepinami. Sumaišytas su medum ir migdolais tepamas ant duonos. Labai dera su šviežiomis kalendromis. Mažina cholesterolį.

Jeigu dar nebandėte argano aliejaus, labai rekomenduoju tą kuo greičiau padaryti, nes jis jau ne vieną kartą išsprendė mano problemas. Aš šiuo metu naudoju Naujosios Barmunės arganų ir makadamijų nerfinuotų aliejų mišinį be sintetinių priedų. Rekomenduoju.

Kaina: ~7 EU

Talpa: 50 ml

Skaityk daugiau:

Read More

No tags yet.

Karolina Mikaliūnė

bottom of page