top of page

Mineralinė kosmetika ir ar Tau tikrai tokios reikia

Mineralinės kosmetikos populiarumas visu greičiu juda į priekį visame pasaulyje. Žmonės vis labiau nori to kas natūralu, dar geriau - ir ekologiška. Norime būti gražios, tuo pačiu vengiame chemijos tiek, kiek įmanoma išvengti. Taip pat norime ir geros kainos, tačiau turime pripažinsi sau ir kitiems, kad taip nebūna - tai kas iš tiesų yra aukštos kokybės, niekada nebus pigu. Taip pat ir su mineraline kosmetika. Įžengę į bet kurį saloną parduodamos kosmetikos stenduose tikrai pamatysime ir mineralinės kosmetikos. Gamintojų pasirinkimas taip pat didelis. Tad kaip išsirinkti, ir galų gale, ar jos Tau tikrai reikia? Pasistengsiu atsakyti.


Labai svarbu žinoti:


Į kai kurią mineralinę kosmetiką yra dedamas sintetinis mineralas bismutas oksichloridas. Jis dirgina, sukelia niežulį, spuogus.

Mineralinė kosmetika gali būti visiškai natūrali ir pusiau sintetinė (turėti sintetinių ingredientų.


Natūrali mineralinė kosmetika


Pliusai: lengvai pasiskirsto, sunku padauginti ant veido, o padauginus lengva pakoreguoti, nekemša porų, tinka jautriai odai, gydo ją, leidžia jai kvėpuoti, nedirgina, nesukelia spuogų, gražiai žėri dienos šviesoje, atrodo natūraliai, o svarbiausia - viena priemonė gali būti naudojama keliais būdais (bet apie tai kitame straipsnyje).


Minusai: neįgudusioms gali būti sunku naudoti dėl birios produktų tekstūros, ypač, jei bandoma naudoti maišant su vandeniu, produktų pakuotės dažnai nepatogios nešiotis su savimi, nes indeliui apsivertus, daug priemonės pribyra į dangtelį, atsidarius, gali daug išbyrėti.


Verdiktas: mineralinę kosmetiką renkuosi dieniniam makiažui. Proginiam makiažui nesirinkčiau arba maišyčiau su profesionaliai produktais dėl makiažo išlaikymo bei nuotraukų kokybės.


10662103_10204182047447105_2786975524215116519_o.jpg

Fotografas: Vincas Alesius

Naudota mineralinė kosmetika: Bella Pierre

Daugiau kitame straipsnyje.

Read More

No tags yet.

Karolina Mikaliūnė

bottom of page